syafaat nabi SWT

''aku boleh berikan syafaat kepada umatku yang melakukan dosa besar,''(riwayat abu daud dan al tarmizi)

Wednesday, June 05, 2013

BISMILLAHI TAWAKKAL TU ALALLAH

assalamualaikum wbt.

Dari mana saya perlu mulakan?..Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang. Itulah sebaik-baik permulaan.

Permulaan hari  yang baru, bermakna permulaan tugas yang baru untuk meneruskan rutin kehidupan. Dalam masa yang sama menghadapi ujian turun dan naik kehidupan. Namun pada Allah swt juga tempat bergantung, berlindung dan berpaut.

Tanpa bantuan Allah swt, kita pasti tak dapat bertahan. Siapa lagi yang selayaknya kita memohon perlindungan selain daripada Allah?. Memohon pertolongan Allah. Allah pasti tidak akan mengecewakan kita. Saat kita tak mampu lagi bertahan, saat segala kesabaran sudah sampai pada 'qadar' yang termampu dalam diri kita. Kita sudah berlepas tangan dan menyerahkan segalanya pada Allah swt untuk menentukannya.

Bersyukur, Allah hantarkan sahabat2 yang sentiasa tak jemu memberi semangat, pertolongan. Itulah antara nikmat Allah yang tak dapat saya dustakan. Sahabat-sahabat yang mengingatkan supaya sentiasa bergantung harap pada Yang Esa. Sebenar-benar tempat bergantung.


Moga setiap yang membaca coretan saya kali ini sentiasa kuat dan sabar menghadapi segala ujian Allah swt. Kita memohon supaya Allah sayangkan kita. Apabila Allah uji, itu tanda Allah sayangkan kita. Kita mesti banyak2 bersyukur dan ucapkan alhamdulillah. Redha dengan hati dan perbuatan. Allah Knows best. Mohonlah dengan sabar dan solat.

Mulakan langkah baru dalam hidup kita.

Terima Kasih Ya Allah dengan segala kasih sayangMu.

Bismillahi tawakkal tu 'alallah.

No comments:

Post a Comment